Kokosolja kallpressad eko

Pris:
38 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1934517
Antal:
Kommentar till butiken:
Kommer snart
Vegetabilisk olja - Kokosolja kallpressad ekologisk: Äntligen en Kokosolja som luktar och smakar som kokos! Vill du ha ett kokos utan doft och smak så har vi även artikel 3511. Kokos är underbar att använda i hudvårdsprodukter för att ge en naturlig kokosdoft, t ex bodybutter. Om ditt hår är tovigt, spretigt, torrt eller glanslöst kan kokosolja fungera som hårinpackning.
Kokosfett är mycket god till matlagning tex stekning, fritering, bakning, istället för smör på brödet. Styrkan på doften kan variera från batch till batch och har ingenting med dess kvalitét att göra. 12% matmoms ingår.
Kokosoljan Utvinns ur kokosnötter från kokospalmen, som är en 20-25 m hög palm som växer i Indonesien, på Filippinerna och Söderhavsöarna. Kokosfett är ett fast fett som smälter vid 25-28°C. Det färska fettet är vitt och har en svagt sötaktig lukt och smak. Kokosfett används i mat (glass, choklad, margarin) samt till framställning av både fasta och flytande tvålämnen/tensider. Fettet anses ge håret styrka och göra det blankt och glänsande.
 
Näringsinnehåll per 100 gram
Energi (kJ)        3700
Energi (kcal)    884
Protein              0 g
Kolhydrater     0 g
Fett                     100 g
 
Källa: Livsmedelsverket
Vetenskapligt namn: Cocus nucifera Oil
Växtdel: Nöt
Ursprungsland: Filippinerna

Text naturkosmos.se