Chlorella 120 tabletter

Pris:
149 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2055466
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Produktinformation: 120 tabletter per burk.
Chlorella är ett släkte av encelliga grönalger tillhörande gruppen sötvattensalger. Varje tablett ger 400 mg Chlorella. Ekologiskt odlat i bassänger.

Ingredienser. Chlorella. Fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa). Fyllnadsmedel (Di-Kalciumfosfat). Fyllnadsmedel (stearinsyra). Klumpförebyggande medel (magnesiumstearat).
Dosering: 4 tabletter per dag eller enligt rekommendation.
Innehåll per dagsdos (4 tabletter): Chlorella 1600 mg

Allmän information Chlorella är en sötvattensalg som innehåller mest klorofyll av alla växter i världen (2-3 %), mer än Spirulina - därav dess namn Chlorella. Den har existerat på jorden i miljarder år och är bland de första växter som fanns. Chlorella är ett av de nyttigaste födoämnen som finns och är idealisk föda för människan. Den har dessutom en starkt avgiftande verkan. Chlorella har en unik förmåga att binda tungmetaller, såsom bly, kvicksilver, kadmium och aluminium, och andra gifter, såsom PCB, och därmed rena kroppen vilket gör att immunsystemet avlastas. Chlorella är mycket välgörande för matsmältningen, den får vänliga bakterier (lactobacillus) att mångfaldiga sig fyra gånger snabbare än vanligt. Dess extremt höga halt av klorofyll gör att kroppsodörer, såsom dålig andedräkt, kan neutraliseras på kort tid. Chlorella har visat sig befrämja produktionen av interferon, ett av kroppens främsta försvar mot cancer. Interferon är ett kroppseget ämne som stimulerar makrofager, stora celler som omsluter och eliminerar främmande och giftiga ämnen i kroppen, och som är en mycket viktig del av immunförsvaret.
Chlorella innehåller stora mängder enzymer såsom chlorophyllase och pepsin vilka hjälper matsmältningen. Chlorella innehåller 60 procent högvärdigt protein, detta i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår, vilket gör det till ett komplett protein. Det är en överlägsen källa till protein i jämförelse med kött, fisk och ägg i den bemärkelsen att dessa former innehåller sekundärt protein, vilket innebär att aminosyrorna redan formats till proteiner för att bli till kött. När vi sedan äter kött måste vi bryta ner (spjälka) proteinet igen till aminosyror för att sedan återigen forma nytt protein av aminosyrorna som kroppen kan använda för återuppbyggnad. Detta är långt ifrån lika effektivt som att använda redan spjälkade aminosyror. Har vi minsta problem med matsmältningsprocessen, vilket är väldigt vanligt, försämras upptagningen ytterligare. Det är också viktigt att vi får i oss de åtta essentiella aminosyrorna samtidigt eftersom kroppen inte kan bilda någon av dessa själv utan måste tillföras. Saknas en bildas ofullständigt protein. Kroppen formar sedan långa komplexa kedjor av aminosyror till tiotusentals proteinstrukturer som kroppen behöver för sina alla funktioner. 60 procent av våra celler utgörs av protein.
Chlorella innehåller tillväxtfaktor (CGF), vilket är ett hormonliknande ämne och består av en blandning av aminosyror, vitaminer och mineraler vars exakta proportioner ännu inte har kunnat fastställas. Hos vuxna bygger CGF upp immunförsvaret och återbildar snabbt ny vävnad; hos barn ger det snabbare tillväxt.
Chlorella är i synnerhet rik på järn, zink, vitamin B1, B2, C, E, K samt betakaroten. Den har hög halt av Omega-3.

Terapeutisk användning
Avgiftning
Kostförstärkning
Kolesterolreglering
Komplement vid cellgifts- och strålbehandling
Minskar värk vid fibromyalgi
Obalanserad tarmflora
Illaluktande andedräkt
Komplement vid behandling av översyrlighet

Avgiftningsbehandling 6-24 månader
Börja med 4 tabletter per dag (1 tablett 4 ggr/dag).
Efter 4 veckor: 8 tabletter per dag (2 tabletter 4 ggr/dag).
Efter 8 veckor: 16 tabletter per dag (4 tabletter 4 ggr/dag) under en vecka.
Efter 9 veckor: Återgå till 4 tabletter per dag (1 tablett 4 ggr/dag).
Denna avgiftningscykel på 9 veckor repeteras vid behov.

Dosering: Som kostförstärkning (1-2 gram per dag) motsvarande 3-5 tabletter per dag. Behandlingsdoser: 3-10 gram – motsvarande 8-16 tabletter per dag. Bör intas 30 minuter före huvudmåltider eftersom chlorella binder vid cellväggen i tarmen och binder toxiner i födan som sedan levereras ut med avföringen.

Behandlingstid: 1-3 månader med utvärdering. Beräknad verkanstid: Inom en månad.

Eftersom Chlorella har en stark avgiftande verkan kan det hos vissa individer i ett inledningsskede framkalla lös avföring, magkramper, gasbildning och illamående under den första veckan. Vissa individer som har allergier mot Chlorella bör undvika att ta det.

Kontraindikationer – Kombination av höga doser Chlorella samt vitamin E och Omega 3 kan ha starkt blodförtunnande verkan.
Försiktighetsåtgärder - Svåra hjärt-kärlsjukdomar, njursvikt, blödarsjuka.
Synergister - Fettsyror och fettlösliga vitaminer. Antagonister – Inga kända.

Chlorella och konventionella läkemedel – Eftersom Chlorella innehåller mycket vitamin K kan det hypotetiskt kontraindikera med det blodförtunnande läkemedlet Waran.