Chaga 60 kapslar

Pris:
339 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1963193
Antal:
Kommentar till butiken:
Beställningsvara
Innehåller: 60 kapslar. Varje kapsel innehåller 500 mg extrakt av Chaga. motsvarar 5000 mg torkad råvara. Kapseln består av fiskgelatin.
 
Allmänt om Chaga (Inonotus obliquus) – är en svamp av familjen Hymenochaetaceae. Den parasiterar på fram för allt björkträd. En stor del av fruktkropp av svampen bildar en svart massa på grund av närvaron av stora mängder av melanin. Chaga har en långvarig medicinsk tradition inom ryska och östeuropeiska folkmedicinen.  Laboratoriestudier på extrakt av Chaga har indikerat en möjlig framtida potential inom cancerterapi, antioxidativ verkan som en antioxidant, i immunterapi och som ett anti-inflammatoriskt medel. Kemisk analys visar att Chaga svamp innehåller en rad metaboliter vilket inkluderar fenolföreningar såsom melaniner och triterpener samt en mindre del betulinsyra. 
 
Biokemiska aktiva beståndsdelar i Chaga:
Inotodiol – anti-inflammatorisk sterol.
Melanin – protein med stark antioxidativ egenskap bl.a. verksam mot makuladegeneration.
Trametanol syra – anti-inflammatorisk sterol.  
Betulin syra – är en riklig, naturligt förekommande triterpen i barken i björkträd. Indianer använde bark av björkträd för att behandla förgiftningstillstånd, insektsbett, hudirritationer, lymfatiska sjukdomar och tuberkulos. 
 
Terapeutiska användningsområden:
Oxidativ stress  
Inflammationer
Immunstärkande 
Lymfatiska tillstånd
Apoptos stimulantia 
Insulin balanserande
Vitiligo
 
Dosering: 2 kapslar (1+1) om dagen morgon och kväll med ca 12 timmars intervall.  Behandlingstid: 1-3 månader med utvärdering.  Beräknad verkanstid: Inom en månad. Halveringstid