Naturens apotek. - introduktion till örtmedicin och läkeväxter

Varmt välkommen till en halvdag i örternas tecken. Kursdagen består dels av en föreläsning där vi går igenom saker som: vad är en ört? verksamma ämnen, örthistoria, personer som spelat en viktig roll genom historien, samt en rundtur i den vackra örtagården där du får kunskap om utvalda medicinalväxter och dess läkande egenskaper. Självklart ingår en härlig lunch, samt material.
Naturligtvis går det att köpa teer, tinkturer, eteriska oljor och örtböcker på plats.

Pris: 590 kr inklusive örtte, lunch, kaffe på maten, smakprov samt material.
Plats: Tirups Örtagård 
Tid: kl. 10-14 

Observera att det är max 8 deltagare och följande datum att välja mellan: 

söndag 9 maj
lördag 22 maj
lördag 5 juni
lördag 19 juni

Anmälan: Anmälan är bindande och görs med betalning till PG 784717–1 och mail till elisabeth@ortdevan.se. Det går också bra att anmäla sig i formuläret nedan.


Intresset för naturens apotek och växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. Medicinalväxter har en gedigen historia och har använts både i Egypten och i Grekland för många tusen år sedan. Örter har också odlats i klosterträdgårdar i många hundra år och användningen av medicinalväxter är fortfarande den dominerande läkekonsten i många länder.

Under den här föreläsningen får du en kort bakgrund till örtmedicinen, samt information om vad en ört är, verksamma ämnen och vad örten bäst används till. Vi gör en örtkalender samt går en runda i Tirups fantastiska örtagård. Smakprov av örter ingår.

Föreläsare är Örtdevan Elisabeth Gustafsson, som jobbar med föreläsningar, healing samt örtmedicin, även kallat fytoterapi. Hon är utbildad ört- och näringsterapeut, Reiki Master, Angelic Reiki® Master Teacher, Cool Lymphatic Breathing Instructor och gymnasielärare. Elisabeth brinner för att hjälpa människor till självläkning och använder sig av ett holistiskt synsätt i mötet med människan där tankar, beteendemönster, miljö och näring är oerhört betydelsefulla. I centrum står viljan att hela orsaken till en obalans, för att på så sätt kunna läka ut sjukdomar eller symptom från grunden.