Chaga (sprängticka)

Pris:
50 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1843150
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Inonotus obiquus
Chaga

Sälj i bit
 
Hälsoegenskaper:
År 1958 fann man i vetenskapliga studier i Finland och Ryssland att sprängticka gav effekt vid bröstcancer, levercancer, livmodercancer och magcancer, liksom diabetes. 1973 gjordes en annan intressant rysk undersökning där sprängticka visade sig hjälpa mot psoriasis i nästan 100% av fallen.
Sprängticka är antibakteriell, antisvamp, anticandida, antiviral, balanserar immunförsvaret och är därmed bra vid autoimmuna sjukdomar. Den sänker högt kolesterol och har dessutom en otroligt hög ORAC på hela 146.700! ORAC står för Oxygen Radical Absorbance Capacity och ger ett värde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller per 100g.
Sprängticka är bra vid diabetes eftersom den sänker blodsockret och på så vis behöver inte diabetiker ta samma mängd insulin (gäller typ 2). Med maitake märker man däremot större förändringar. Diabetiker får ofta också följdsjukdomar, bl.a. försämrad blodcirkulation, vilket sprängticka till viss del kan förbättra. En bra sak att minnas är också att du inte kan överdosera sprängticka.
 
Innehåll:
Sprängticka innehåller en komplex cocktail av fytonäringsämnen och immunaktiverande föreningar såsom betaglukaner (komplexa kolhydrater) eller polysackarider som också finns i alger, jäst, havre, etc. De boostar immunförsvaret och fungerar genom att stimulera kroppens förmåga att skapa cellulära försvar.
·        Polysackarider (förbättrar immunförsvaret, hjälper mot cancer, bakterie- och virussjukdomar)
·        Betulinsyra (mot tumörer, malaria och infektioner)
·        Melanin (förbättrar och skyddar DNA i hår, naglar och hy)
·        Fytonutrienter eller fytokemikalier (dämpar inflammation, aktiverar immunförsvaret och stärker naturlig avgiftning)
·        Ergosterol (en vitamin D2-prekursor)
·        Många former av betaglukaner (komplexa sockerarter som kallas polysackarider)
·        Saponiner, steroler, triterpener, betulinsyra, SOD (superoxiddismutas)
·        Aminosyrakomplex (proteiner) och andra spårämnen
 
Så här gör du:
Sjud chagabiten i ca 1-1½ liter vatten i minst 4 timmar, gärna längre. Vattnet färgas brunsvart. Drick chagan som den är, blanda i smoothies eller gör en latte. Du kan återanvända chagabiten tills vattnet inte längre färgas brunt när du sjuder den. Lägg den då istället i en genomskinlig glasburk och häll på alkohol, t.ex. brännvin special. Skriva på lock, låt stå i 6 veckor i ett soligt fönster. Vips har du en tinktur.

Info från morotsliv.com