Första gången jag läste om Snippsauna var i boken Häxans Årstider. Där finns en jättefin artikel om Rebecca Tiger som tog Yoni Steaming till Sverige. Jag blev självklart nyfiken eftersom Rebecca ångar med färska eller torkade örter. Nu har jag den stora glädjen att berätta att Rebecca kommer ner till Skåne och håller Info-träff och Snippsauna hos mig, Örtdevan.

Så här skriver Rebecca:

Har du hört talas om Snippsauna, eller Yonisteaming som det heter i USA? Snippsauna är mitt nordiskt klingande namn på Yoni Steam, Vaginal Cleanse, V-Steam, Bajos, Chai Yok, Hukbad. Ett försök att återuppta en bruten tradition, en enkel tradition som kvinnor över hela världen ägnat sig åt genom historien. Det går ut på att behandla underlivet med ört-ånga, mot olika sorts underlivsproblem som torra slemhinnor, förlossningsskador, menssmärta, återkommande infektioner, pms etc. Metoden användes förr i Norden, men har glömts bort. Ångningen kan också bara vara ett sätt att pyssla om vår heligaste kroppsdel, den som är alla människors ursprung men som skambelagts så. Genom Snippsauna får vi möjlighet att återknyta till vår livmoder och vårt kraftcenter. När kände jag att jag var i full KONTAKT med MIG själv och MIN kropp? Lever jag efter min månadscykel eller presterar jag på andras villkor hela tiden? Du kan göra en Snippsauna med eller utan livmoder - en djup helig feministisk handling som både ger effekt på ett personligt plan men som även ger ringar på vattnet ur ett globalt perspektiv.

Du kan läsa mer om Rebecca på https://snippsauna.com. Det finns dessutom en jättefin artikel om Snippsauna i senaste numret av Amelia.
Du kan också lyssna på Rebecca här: https://podcasts.apple.com/se/podcast/lyckoreceptet/id1472296559?i=1000446305147

Kvällen är uppdelad i två delar, del 1 som är info-träff och del som är Snippsauna (ångning). Du är välkommen att delta på del 1 och 2 eller bara del 1. (Rekommendationen är att du går på info-träffen om du sedan ska vara kvar och ånga)

Tid: 4 okt 18-21 eller 18-19.30 (bara info-träff)

Del 1: kl. 18-19.30 Info-träff om Snippsauna, pris 200 kronor
Del 2: Kl. 20-21 Prova på Snippsauna (minst 6 pers, max 10 pers) 450 kronor

Väljer du att gå både på info-träffen och Snippsauna kostar det 600 kronor.

Anmälan är bindande och sker senast 25 september till Elisabeth@ortdevan.se. Du kan också anmäla dig i formuläret nedan. Märk betalning med INFO eller INFO+SNIPPSAUNA beroende på vad du vill gå på. Vänligen betala avgiften när du fått en bokningsbekräftelse via mail.