Kvinnohälsa, stress och örter - endagsretreat

Välkommen på endagsretreat med fokus på kvinnohälsa, stress och örter.

Dagen innehåller en föreläsning om stress och matens påverkan på vår psykiska hälsa, en föreläsning om örter för kvinnohälsa, balans och livsglädje, avspänningsövningar för kroppskännedom, andningsövningar samt meditation. Självklart äter vi lunch och fika tillsammans.

Under Elisabeths föreläsning får du kunskap om örtmedicin generellt samt örter för kvinnohälsa, deras egenskaper och användningsområde. Vi diskuterar även hur kvinnor kan hitta balans och livsglädje i en struktur starkt dominerad av stress och måsten. Du får konkreta tips på hur du kan balansera ditt hormonsystem samt minska stresspåslag med hjälp av örter.

Susannes föreläsning handlar om hur stress påverkar tankar, känslor och hjärnans biokemi likväl som den fysiska hälsan samt hur maten kan vara en dold medskapare till höga stressnivåer. Vi tittar på vad som händer med blodsocker och insulinnivåer när vi stressar och varför det är så gynnsamt för kroppen att få dessa i balans. Det ges konkreta tips på hur man med matens hjälp kan minska mängden stresshormoner samt stabilisera blodsockret och insulinnivåerna.

Du får garanterat med dig flera verktyg som kan vara användbara för att minska stressen i vardagen.

Pris: EARLY BIRD 1495 kronor inklusive lunch, fika och material om du betalar innan 31/8, efter det kostar det 1695 kronor. Platserna är begränsade till 8 stycken.
Plats: Lördag 21 september hos Örtdevan, Mejerivägen 12 i Hurva

Tid: 9.30-16.30

Anmälan: anmälan är bindande och görs med mail till elisabeth@ortdevan.se samt betalning till plusgiro 784717-1 senast söndag 15/9. Betalning säkrar din plats och ett mail från Elisabeth fungerar som bokningsbekräftelse.

_____________________________________________

Susanne Törnqvist är friskvårdsterapeut och håller föreläsningar och kurser på temat matens koppling till vår psykiska och fysiska hälsa. Hennes föreläsningar och kurser handlar om hur man med matens hjälp kan påverka stress och psykisk ohälsa , hur man blir av med sötsug och sockerberoende, hon tar också emot kunder för individuell konsultation på temat mat, sötsug och stress samt jobbar med kraniosakral terapi. Susanne är utbildad i basmedicin och har intresserat sig för kostens betydelse och påverkan på sinne och kropp i över 15 år, hennes föreläsningar och kurser utgår från vetenskapliga grunder varvat med personliga erfarenheter och från att ha hjälpt många andra genom föreläsningar, kurser och konsultationer. Läs mer om Susanne på hennes hemsida www.susannetornqvist.seElisabeth Antonson, Örtdevan, håller föreläsningar, kurser och workshops i healing samt örtmedicin, även kallat fytoterapi. Hon är utbildad ört- och näringsterapeut, Reiki Master, Angelic Reiki® Master Teacher, Cool Lymphatic Breathing Instructor och gymnasielärare. Elisabeth brinner för att hjälpa människor till självläkning och använder sig av ett holistiskt synsätt i mötet med människan där tankar, beteendemönster, miljö och näring utgör stommen till ett balanserat liv. I centrum står viljan att hela orsaken till en obalans, för att på så sätt kunna läka ut sjukdomar eller symptom från grunden. Elisabeth har personlig erfarenhet av hur långvarig stress kan påverka oss och delar med sig av verktyg till självkännedom och ett liv i balans, främst med örter som utgångspunkt. Läs mer om Elisabeth på hennes hemsida www.ortdevan.se.