Sanningen befriar dig, sanningen om den du är.
Att du är perfekt, att du är otroligt värdefull.
Du behöver inte ändra eller fixa något hos dig själv.
Det är bara påhittat, något vi har blivit lärda.
Du är vacker precis som du är, din själ, din kropp.
Viska till dig själv: jag älskar och accepterar mig själv,
tills du fylls av glädje och om du vill, skrik det till världen,
JAG ÄLSKAR OCH ACCEPTERAR MIG SJÄLV!

Örter som hjälper dig på traven:
ros, vanilj, hyacinth, jasmin, citronverbena, magnolia, palmarosa, rölleka, kardemumma, ingefära, iris, lavendel, syrén, rosmarin, ylang ylang, älgört. 

Känslor är till för att flöda, läste jag nyligen i en bok, och om jag inte tillåter dem att flöda så kommer en fördämning skapas, en ansamling av känslor som så småningom brister.
Redan som barn lär vi oss att anpassa oss, dvs att sluta gråta eftersom någon annan tycker det, inte visa ilska för att det inte passar sig i just det sammanhanget osv. Dessutom lär vi oss att olika känslor är olika värda, trots att de bara är och till råga på allt är viktiga vägvisare.
I känslors närvaro så förlorar sinnet kontrollen, sinnet som är uppbyggt av rädsla. Det är en strategi sinnet har, att använda tanken för att överleva, hitta föda, skydda oss. Vad sinnet gör är att det reagerar genom att trycka undan känslorna. Men varje känsla ger sig till känna för att svara på vår livssituation.
Om känslorna inte får flöda, så skapas det energiblockeringar som i sin tur leder till fysiska symptom. Det leder också till ett obalanserat känsloliv och till obalanserade handlingar och relationer. Att "jobba sig igenom" och tillåta den känslan som kommer, vara där, leder till frid, och när du lär dig att vara i ditt eget flöde, livets flöde så är du i kontroll, trots sinnets protest.
Vi kan ju tro att sinnet, som är uppbyggt av rädsla, skulle klara känslor av rädsla, men tyvärr, så är det inte. Sinnet flyr från rädslan och hamnar i "flight-mode". Jisses vilken hjärnstress och tankerusning som kan uppstå! (Pratar av egen erfarenhet här). Andas och påminn dig om att "det är bara en tanke", vilket förvisso kan vara en utmaning när vi är i flight-mode, jag vet!
Vad kan vi göra åt energiblockeringar?
Akut:
Andas, andas, andas
Ta örter som i stunden lugnar och lindrar oro, ångest, tankerusning och rädsla
Ta dig ut i naturen
Meditera (för att avslöja sinnet)
Ring en vän <3
På längre sikt:
Ta hjälp med att släppa gamla blockeringar genom olika kroppsterapier, samtal och örter.
Det kan vara tufft att ta sig igen men verkligen värt det.

Hildegard av Bingen, vilken inspirerande och fascinerande kvinna! Hon levde som nunna i Tyskland på 1100-talet och fick visioner som resulterade i en revolutionerande läkekonst och syn på livet och kosmos. Det som är intressant är att hon var fullständigt sängliggande under sina visioner. Så fort hon berättade om dem blev hon ”frisk”.

Hildegards helhetsläkekonst består av tre delar:
• Den fysiska delen som inkluderar kost och livsmedel, örter, kryddor, kurer, omslag och åderlåtning
• Den kosmiska delen som innefattar läkande toner, rörelse, de fyra elementen, Viriditas (grön kraft) och ädelstenar
• Psykoterapin (de 35 livskrafterna) som består av ädelstenarna, bön, meditation, fasta, att utföra barmhärtighetsverk, vistelse i naturen, promenad med samtal, musikmeditation, gråt, borstmassage, de gyllene levnadsreglerna, grova kläder, nattvaka, avhärdningsövningar, härdningsövningar, ensamhet, släckt vin, tillbedjan på knä, stillhet, tystnad, mörker och örter.

Enligt Hildegard hör kropp och själ ihop och om kroppen och själen är i balans är du frisk. Hjärtat är själva centrum för denna balans. Hjärtat för ett samtal med oss som vi ska lyssna till! Hildegard menade att det finns 35 dygder och 35 laster. De ska också vara i balans för att vi ska må bra.
En sak som hon förmedlade som jag tycker är extra viktig i dag är ”Det rätta måttet”. Det innebär att vara och en har sitt eget rätta mått (sin egen balans) och ingen annan än jag känner till mitt eget mått. Jag måste känna efter själv vad som är bäst för mig.
Så här skriver Hildegard:
"Själen älskar i alla ting det diskreta måttet
Om också kroppen utan diskretion äter och dricker
Eller uträttar något annat av detta slag blir själens krafter sårade
I alla ting ska människan själv ålägga sig det rätta måttet"

Det är dags att se bortom illusionen.
Det är dags att komma ut och se kärleken som DU är och som du kan skapa i varje sekund. I det som är NU. 
Kärlek är den enda sanna vägen. Vägen till inre frälsning, vägen till inre frid. Älska din nästa så som dig själv, allt börjar med dig, hur du ser på dig själv, om du förstår ditt eget värde. 
Våga älska den du är, och det är vad du får tillbaka. Så är det lättare att se din nästa. 
Våga älska hämningslöst, passionerat, utan början och utan slut. Älska din nästa, älska solen, våren , skogen, älska livet, naturen, djuren, ditt inte barn. 
Du kommer aldrig vara utan, du ger det du får, du får det du ger, det du sänder ut kommer tillbaka till dig. Allt du upplever är en spegelbild, en spegel av dig och ditt inre, älska den spegeln! Spegeln är din vägvisare. Det finns ingen skam eller skuld i det du ser, allt är för ditt högsta bästa, för att du ska växa och leva fullt ut i din kraft och i din fulla potential. För att du ska hitta hem till dig själv.
Förlåt det som har varit, förlåt dig själv för att du har satt upp skyddsmurar för att inte blir sårad, för att du inte blev älskad för den du är, för att människor omkring dig inte hade förmågan att ta emot din kärlek. 
Släpp rädslan för vad andra ska tycka och tänka, räds inte förändringar utan kliv ut i livet med nyfikenhet och kraft. Du är 100% buren och vägledd. Lyssna till ditt inre och till de tecken du får. Stilla dig i bön och meditation så hör du bättre, koppla bort det yttre och gå in i dig själv. Du har alla svar. Bara du vet vad som är bäst för dig.